Æblemedister med rødkålssalat

Personer: 4

Medister
500 g kyllingemedister
4 stk. æble
5 stk. løg
tørret timian
½ tsk. groft salt
peber
1 tsk. rapsolie

Salat
400 g rødkålshoved
100 g æble
3 stilke bladselleri
½ stk. appelsin
frisk timian
50 g hasselnødder

Dressing
100 g skyr
1½ spsk. citronsaft
1 tsk. honning
1 tsk. groft salt
peber

Tilbehør
4 skiver fuldkornsrugbrød
100 g sennep

Tilberedning

Skræl løg og fjern kernehuset fra æbler. Skær æbler i tern. Skær løg i både og bland dem med æbleternene i et smurt ovnfast fad. Krydr med ½ tsk. groft salt, lidt peber og tørret timian. Læg medisteren over og prik den med en gaffel. Steges i ovnen ved 200-220 grader i ca. 45 minutter til medisteren er brun og gennemstegt.

Rens og snit derefter rødkål meget fint og skær bladselleri i tynde strimler. Fjern kernehuset fra æblet og skær det i tern. Bland frugt og grønt med appelsinsaft, timian og oregano. Tilsæt de tørristede nødder.

Rør dressingen sammen af friskpresset citronsaft samt de øvrige dressing-ingredienser og bland med grøntsager, frugt og nødder.
Lad salaten trække i ca.15 minutter og smag til med peber.

Server medisteren med rugbrød, sennep og salat.