Spinattærte med salat

Tærtebund
180 g grahamsmel
2 spsk. rapsolie
100 g skyr

Fyld
250 g hakket spinat
1 stk. løg
100 g gulerødder
100 g skyr
1 dl skummetmælk
2 stk. æggehvider
50 g havregryn
1 fed hvidløg
1 tsk. fint salt
¼ tsk. muskatnød
50 g ost, 30+ (max 18%)

Salat
400 g grønne bønner
½ tsk. salt til kogning
50 g soltørrede tomater
100 g baby leaves
2 dl A38
1 fed hvidløg

Tilberedning

Tærtebund
Ælt dejen sammen og lad den hvile køligt i en halv time. Opvarm ovnen til 200 grader.

Rul dejen ud og læg den i en tærteform (ca. 25 cm i diameter). Forbag den ca.10 minutter.

Tag hakket spinat fra frost, skrællet og hakket løg, skrællet groft revet gulerod og bland med de øvrige ingredienser til fyldet - undtaget osten - og smag til med 1 tsk. fint salt og evt. ¼ tsk. revet muskat.

Hæld fyldet på tærtebunden, drys den revne ost over og bag tærten 30-40 minutter.

Salat
Kog bønnerne i vand tilsat ½ tsk. fint salt.

Afkøl dem hurtigt under koldt vand og bland med baby leaves og finthakkede soltørrede tomater.

Bland yoghurt med presset hvidløg og hæld dressingen over grøntsagerne.