Klassisk andesteg

Personer: 4

3000 g andesteg
3 stk. løg
½ stk. hvidløg
1 stk. sveske
4 stk. æble
2 spsk. peberkorn
1 spsk. salt
1 l kyllingefond
1 bundt timian

Tilbehør
1 pose taffelchips

Tilberedning

Optø anden og skær løg og æbler i både. Udsten svesker. Tænd ovnen på 200 grader. Anden fyldes med salt, peber, svesker, 2 æbler, 1 løg, et halvt bundt timian og et halvt hvidløg. Anden lægges på en bradepande med kyllingefond eller vand i bunden.

Den anden halvdel af timian lægges under anden. Anden lægges med brystet nedaf. Læg resten af æbler og løg i bradepanden samt indmaden fra anden.

Sæt anden i ovnen og tag den ud efter en halv time. Anden vendes om med brystsiden opad. Herefter sættes anden tilbage i ovnen og steger videre i halvanden time. Med jævne mellemrum hældes væden fra bradepanden over anden. Undlad at gøre dette den sidste halve time.

Hvis skindet ikke er sprødt, tændes der for ovnens grill. Stå hele tiden ved ovnen og lad lågen stå på klem. Anden brænder meget let på. Tag nu anden ud efter ca. 4-5 minutter.

Lad den hvile mindst 20 minutter inden den skæres ud. Skær lår og vinger fra og herefter brystet i passende stykker. Anret andestykker og andefyldet på et fad.

Tip
Lun Taffelchips i ovnen inden servering.