Hjemmelavet rødkål

Personer: 4

½ stk. rødkålshoved
5 dl rød færdigblandet saftevand
4 dl æbleeddike
100 g rørsukker
50 g brun farin
25 g smør
1 stk. citron
4 stk. laurbærblade
Salt og peber

Tilberedning

En gryde sættes over med rigeligt vand, som skal koge. Det halve rødkålshoved skæres i fire stykker, fjern det yderste lag samt stokken. Snit de fire stykker fint. Put det snittede rødkål i det kogende vand, lad det koge i ca. 10 minutter. Sigt rødkålen men gem 3 dl væde. Bland rødkål og 3 dl væde sammen. Og put det hele tilbage i gryden.

Tilsæt saft, eddike og citronsaft, lad det hele koge op, tilsæt sukker og smør, laurbærblade samt salt og peber. Lad det koge videre til det er mørt – ca. 20 minutter. Sigt rødkålen, hæld væden tilbage i gryden og kog den ind (reducer) til det halve. Hæld nu den reducerede væde over rødkålen, som nu er klar til brug. Den har godt af at stå et døgns tid.

Kort inden den skal serveres, varmes rødkålen op og smages til med lidt andefedt, salt og peber.

Tip
Hvis du ikke har tid til at lave din egen rødkål, så køb den bedste fra Rema1000 og tilsæt lidt andefedt, laurbær eller stjerneanis og varm den langsomt op.