Kyllingesalat

Personer: 4

1 stk. hel kylling
1 bundt timian
2 stk. løg
1 stk. porre
1 bundt Persille
2 stk. gulerødder
1 stk. helt hvidløg
1 stk. pastinak
3 spsk. peberkorn
7 stk. laurbærblade
2 spsk. salt

Dressing til kyllingesalat
1 spsk. dijonsennep
1 bakke champignoner
1 glas asparges
1 bæger cremefraiche
1 pose mayonnaise
1 stk. økologisk citron
Salt og peber

Tilbehør
ristet toastbrød
bacon
karse
pynt champignon

Tilberedning

Skræl og skær løg i halve og skær porrer i grove skiver. Fyld en suppegryde med vand, put kyllingen ned i vandet tilsæt alle øvrige ingredienser til kogning af kyllingen. Kog suppen op og lad det hele simre ved svag varme i ca. en time. Når kyllingen er kogt færdig, afkøles den og plukkes for kød. Den må ikke blive kold inden du piller den. Smid skindet væk. Put skroget tilbage i gryden med væden, koges og reduceres til det halve. Nu har du en perfekt fond til flæskesteg og saucen til juleaften.

Sådan laves dressingen: Kog de rensede og skivede champignon i væden fra aspargessnitterne til væden næsten er væk. Lad champignonerne køle af.
Skær asparges fra glas i små skiver (hvis de ikke er i skiver i forvejen). Riv skal og pres saft fra citron.
Rør sammen med de øvrige ingredienser til dressingen. Når de kogte champignon er afkølet, blandes de sammen med dressingen. Smag til med salt og peber.

Tip
Kog kyllingen dagen før juleaften, så du kan få nytte af fonden fra kyllingen, der er meget egnet til fond der hældes ved flæskestegen samt til den brune sauce. Ønsker du at lave en suppe ud af resten af fonden, tilsættes en halv liter fløde og lad den koge godt op. Suppen sigtes. Tilsæt herefter kogt kyllingekød. Tilsæt snittede grøntsager efter behov.
Servér på ristet toastbrød med baconskiver og karse samt ristede champignon til pynt.