Æbleflæsk

Personer: 4

Æblemos
3 stk. æble
1 stk. citron
25 g smør
1 tsk. farin
1 tsk. salt
1 spsk. hvidvinseddike
¼ bundt timian
1 stk. laurbærblad
1 dl vand
1 pakke stegeflæsk i skiver
100 g bacontern
2 stk. løg
6 stk. skalotteløg
4 fed hvidløg
5 stk. æble
½ bundt timian

Tilberedning

Skræl og fjern kerner fra æbler og pres saften fra citron. Put alle ingredienserne til æblemos i en gryde og tilsæt til sidst vand. Lad det hele koge op, put låg på og skru ned og lad det simre videre. under omrøring. Når æblerne er møre, sigtes væden fra. Mos evt. med en gaffel, så mosen bliver helt fin og jævn.

Løg og hvidløg skæres alt sammen i skiver. Æbler skæres i både med skræl. Læg skiver af stegeflæsk på en pande og steg det.

På en anden pande steges bacontern til det er gyldent. Herefter tilsættes de 2 slags løg, hvidløg, grofthakket timian og æbler som steger på panden i baconfedtet. På den første pande steges flæsken helt sprødt. Læg det på fedtsugende papir, når det er færdigstegt.

Varm den afkølede æblemos langsomt op i en lille gryde. Herefter hældes æblemosen op i et ildfast fad og nu lægges æble/løg blandingen lagvis med det sprødstegte flæsk. Herefter serveres straks.

Tip
Æblemosen kan sagtens laves dagen før. Hele retten kan også laves helt færdig, anrettes i et ildfast fad og varmes op i en ovn næste dag.