Kanel/valnødde småkager

Personer: 4

125 g smør
1½ dl brun farin
1 stk. æg
3.5 dl hvedemel
1½ tsk. bagepulver
100 g valnødder

Til rulning
4 spsk. sukker
4 tsk. kanel
½ dl smør

Tilberedning

Rør smør, brun farin sammen og tilsæt ægget, rør til blandingen er luftig. Hak valnødder. Bland mel, bagepulver samt de hakkede valnødder sammen, så dejen samler sig. Rul dejen ud til en pølse og rul det ind i bagepapir. Stil dejen i køleskabet i et par timer. Tænd ovnen på 200 grader. Tag dejrullen ud af køleskabet og tril dejen ud til kugler på størrelse med en 5-krone. Rul kuglerne i kanelsukkeret og læg dem på bagepladen. Når bagepladen er fyldt, smeltes smørret, dyp en gaffel i smørret og tryk den første kagekugle, så kuglen tager form som en småkage med gaffelriller i. Dyp gaflen i det smeltede smør og sådan gør du ved hver enkelt kugle. Sæt nu bagepladen i ovnen og bag dem i 12 minutter eller til småkagerne er lysebrune. Tag pladen ud og lad småkagerne afkøle på bagepapir. Når småkagerne er helt afkølede, pakkes de i kagedåser foret med bagepapir.