Fedtebrød

Personer: 4

Fedtebrødsdej
125 g mel
½ tsk. bagepulver
100 g smør
100 g kokos
50 g mandler
50 g sukker
1 stk. vaniljestang

Citronglasur
150 g flormelis
½ stk. økologisk citron
1 stk. pasteuriseret æggehvide
1 tsk. brun rom
25 g kokosmel

Tilberedning

Fedtebrødsdej
Korn fra vaniljestang og finthakkede mandler røres godt sammen med alle øvrige fedtebrødsdej-ingredienser til en dej. Rul dejen ud til en pølse og rul den ind i bagepapir og stil den i køleskabet i et par timer. Ovnen stilles på 200 grader. Fedtebrødsrullen tages ud af køleskabet og skæres ud i pegefinger tykke skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir men ikke for tæt da de ellers flyder sammen. Sæt dem i den forvarmede ovn i ca. 8 minutter. Når småkagerne er gyldenbrune, tages de ud af ovnen og afkøles på bagepapir. Småkagerne er meget skrøbelige så vær forsigtig med dem. Herefter smøres citronglasuren på hver småkage. Lad dem stå til de er helt kolde, inden de pakkes i kagedåse foret med bagepapir.

Citronglasur
Æggehvide og citronskal røres godt sammen med en ske. Sigt lidt flormelis sammen med æggemassen uden at sukkeret klumper sammen. Tilsæt rom og sigt mere flormelis i blandingen. Tilsæt kokosmel og rør det hele godt sammen igen. Nu er glasuren klar til brug.