Andebryst med rødkål/ appelsin råkost og peberrod

Personer: 4

4 stk. andebryst
olivenolie til stegning
Salt og peber

Rødkål/appelsin råkost
½ stk. rødkålshoved
1 dl balsamico mørk
1 dl olie til stegning
2 stk. appelsiner
1 stk. rødløg
2 spsk. revet peberrod
Salt og peber

Nøddeblanding
1 pose hasselnødder
1 pose mandelsplitter
1 spsk. honning
1 knivspids salt
1 bundt basilikum

Tilberedning

Det optøede andebryst brunes godt af på begge sider i en sauterpande og krydres med salt og peber. Læg andebrystet i et ildfast fad og sættes i en forvarmet 200 grader varm ovn i 8 minutter. Imens laves nøddeblandingen. Mandelsplitter og hasselnødder ristes på en varm pande sammen med honning, salt og basilikum. Nøddeblandingen afkøles. Snit rødkålshoved fint, skær appelsin uden skræl i skiver, skær rødløg i tynde ringe og riv peberrod. Vend alle rødkålens ingredienser sammen og anret rødkålssalaten i en skål. Når andebrystet er færdigt, tages den ud af ovnen, og hviler i 10 minutter. Skær andebrystet i skriver og anret med de øvrige ingredienser. Retten er klar til servering.