Ungkvægfilet

Personer: 4

1 stk. ungkvæg filet

Tilbehør
1 pose jordskokker
olie til stegning
Salt og peber
karse

Tilberedning

Ungkvæg fileten brunes godt af og krydres med salt og peber. Herefter stilles den i ovnen i 200 grader forvarmet ovn i 20-25 minutter (afhængig af størrelse). Herefter trækker ungkvægfileten i 20 minutter. Mens ungkvægfileten er i ovnen, tilberedes jordskokkerne. Jordskokkerne vaskes og skrubbes grundigt. Dup dem tørre i et viskestykke. Læg dem i et ildfast fad og stænk med olivenolie, godt med groft salt samt lidt peber. Sæt fadet i forvarmet 200 grader varm ovn i 30 minutter. Tages ud af ovnen og afkøles lidt. Pyntes med karse lige inden servering.

Tip
Serveres evt. med bearnaisesauce til. Størrelsen på ungkvægfilet kan variere lidt, kan det være en god ide at bruge et stegetermometer.
Rødt kød: 60° C.
Medium, rosa: 62° C.
Gennemstegt: 70° C