Julepølser

Personer: 4

1 pakke kålpølser
500 g landmedister
½ stk. knoldselleri
2 stk. løg
1 stk. helt hvidløg
1 stk. chilifrugt
½ bundt rosmarin
1 bundt timian
½ flaske hvidvin
½ l vand
¼ stk. hvidkålshoved
100 g smør
1 persille
Salt og peber

Tilbehør
kartoffelmos (se opskrift på kartoffelmos)
sennep
rødbede

Tilberedning

Læg pølserne eller medisteren på en varm sauterpande og vend pølserne/ medisteren når den er gylden. Snit hvidkål fint, skær løg i halve og selleri i tern. Tilsæt alle øvrige ingredienser undtagen hvidkål, smør og persille. Lad retten simre stille og roligt i 20 minutter. Herefter tages pølserne op og skæres i passende stykker. Tilsæt hvidkål, smør samt hakket persille og kog det godt igennem i 7 minutter. Serveres straks med pølserne samt sennep og rødbeder til.

Tips
Denne ret kan serveres med kartoffelmos (se opskrift på kartoffelmos)