Citron/peber kylling

Personer: 4

4 stk. kyllingeoverlår

Marinade til kyllingeoverlår
1 dl rødvinseddike
2 stk. økologiske citroner
1 dl olie til stegning
2 bundter basilikum
1 tsk. salt
1 dl peber

Tilbehør
½ stk. hvidkål
1 stk. helt hvidløg
2 stk. løg
2 spsk. karryketchup
olivenolie til stegning
3 dl piskefløde
1 tsk. revet muskatnød

Tilberedning

Riv og pres citronsaft og citronskal, hak basilikum groft og knus peberkorn i morter. Bland sammen med de øvrige ingredienser til marinaden til kyllingeoverlårene og hæld i en frysepose. Put kyllingelårene i posen og bind knude. Ælt marinaden og kyllingelårene godt rundt og læg posen på køl (helst et døgn) eller minimum en time. Læg kyllingelårene sammen med marinaden i et ildfast fad og sæt fadet i forvarmet 200 grader varm ovn i 30 minutter. Husk at hold øje med kyllingen undervejs. Bliver det for varmt, skrues der ned til 180 grader.
I mens laves hvidkålsblandingen. Snit hvidløg og hvidkål fint og skær løg i skiver. Løg, hvidløg og hvidkål sauteres af i olivenolie på en pande, tilsæt karryketchup og rør det igennem. Tilsæt fløde og revet muskatnød og lad retten koge op og koge lidt ind. Tag fadet med kyllingelårene ud af ovnen og anret på 4 tallerkener og hæld til sidst hvidkålsblandingen over retten. Serveres straks.