Torsk i fad

Personer: 4

4 stk. torskefileter
4 fed hvidløg
3 stk. løg
1 bundt dild
¼ bundt timian
Salt og peber

Topping
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. ingefær
½ stk. citron
1 spsk. olie til stegning
Salt og peber

Tilbehør
3 stk. bagekartofler
1 tsk. salt
1 spsk. olie til stegning
100 g smør
½ pakke bacon i tern
Salt og peber

Tilberedning

Tilbehør
Kartofler skrælles og snittes i så tynde skiver som muligt. Læg skiverne i en gryde i rigeligt vand tilsat salt. Kartoflerne koges op og koger i 1 minut. Tag dem af varmen og hæld kartoflerne op i en sigte. Kartoflerne overhældes med koldt vand så de bliver helt kolde. Sigt vandet helt fra og læg dem tilbage i gryden sammen med smeltet smør og olie. Vendes forsigtigt rundt så fedtstoffet bliver fordelt godt på kartoffelskiverne. Krydres med salt og peber.

Steg derefter bacon i tern og bland disse med kartoflerne.

Torsk
Riv ingefær og citronskal og pres saften fra citronen. Bland med de øvrige ingredienser til torsketoppingen og rør godt sammen.

Tag et ildfast fad og smør det godt ind i olivenolie. Skær hvidløg og løg i skiver. Læg hvidløg og løg i bunden som krydres med salt og peber. Tilsæt hvidvin og grofthakket dild.

Smør torsketopping på torskefileterne. Herefter lægges kartoffelskive blandingen på toppen af torskefileterne samt timiankviste og fadet sættes i en forvarmet ovn (200 grader) i 10 minutter. Efter 10 minutter tændes ovngrillen og retten får yderligere 5 minutter, så kartoffelskiverne er sprøde i kanten.

Serveres straks.