Lun vintersalat

Personer: 4

1 stk. blomkålshoved
1 stk. broccoli
1 stk. spidskål
100 g pinjekerner
2 fed hvidløg
2 stk. skalotteløg
smør til stegning
Salt og peber
1 bakke karse

Vinaigrette til den lune salat
1 stk. citron
1 dl citronolie
1 dl rapsolie
4 spsk. hvidvinseddike
friskkværnet peber
salt

Tilberedning

Lun vintersalat
Fordel blomkål og broccoli i buketter og skær spidskål i både (fjern yderste blade og stok). Sæt en gryde vand i kog, tilsæt salt. Kog
de enkelte grøntsager for sig. Kog blomkål først, herefter spidskål og broccoli. Broccoli skal have 1 min. Blomkål skal have 2-3 min. Spidskål skal have 6-7 min. Alle grøntsager skylles i koldt vand så de holder på farven og tørres på et rent viskestykke. Blomkålen steges på en pande ved høj varme i lidt olie til den er lysebrun. Smages til med salt og peber. Når spidskålen er mør, tages en pande med brunet smør og tilsæt spidskål samt finthakket skalotteløg og hvidløg. Steges let igennem og smages til med salt og peber. Herefter lægges spidskålen ned i bunden af et fad, toppes med ristede blomkål og blancheret broccoli. Det hele drysses med ristede pinjekerner og karse. Hele herligheden bliver nu hældt over med den friske vinaigrette, der blandes af saften fra citron samt de øvrige vinaigrette-ingrendienser.

Vinaigrette
Alle ingredienser blandes sammen og står herefter og trækker, til det skal bruges. Det giver en meget frisk smag til grøntsagerne.

Tips
Denne ret er egnet til råstegte kartofler som kan laves i ovnen sammen med kødet. Du kan også lave hvidløg og daddeltomater i bradepanden sammen med kødet (se under oksemørbrad opskrift) Vinaigrette kan holde sig længe i køleskabet. God som salatdressing også. Kan smages til med friske krydderurter og chili.