Æggekage i jernpande

2 stk. kyllingelår
½ pakke kogt skinke i skiver
6 stk. æg
1 dl fløde
1 pakke bacon i skiver
1 stk. rødløg
8 stk. kartofler
Salt og peber
¼ stk. muskatnød
½ bundt Persille

Tilbehør
Purløg
Tomat
Rugbrød

Tilberedning

Kog kyllingelårene og lad dem køle af.

Tænd for ovnen på 225 grader. Steg baconskiverne i jernpanden til de er sprøde, tag baconskiverne op og læg dem på fedtsugende papir. Gem fedtstoffet fra baconskiverne.

Pisk æg sammen med mælk eller fløde, salt og peber samt revet muskatnød. Kog og pil kartofler, og skær dem i både. Tilsæt rødløg i både og kartoflerne på jernpanden og svits dem sammen med kyllingekødet i baconfedtet.

Hak persillen groft. Tilsæt halvdelen af persillen og lad det tage lidt farve. Hæld æggemassen på jernpanden og drys skinkestrimler ovenpå.

Sæt panden i ovnen til æggemassen er gylden og har sat sig i ca. 25 minutter. Pas på håndtaget, det er meget varmt! Pynt med resten af persille samt de sprødstegte baconskiver og tomat i skiver.

Tips
Ønsker du en hævet æggekage, tilsættes 1 tsk. bagepulver