Gryden der varmer

Personer: 4

½ stk. hel kylling
1 stk. spidsbryst af dansk ungkvæg
1 l kyllingefond
1 dl hvidvinseddike
10 stk. laurbærblade
1 tsk. sort peber
2 spsk. dijonsennep
1 bundt timian
2 stk. løg
2 stk. hele hvidløg
1 g ingefær
1 spsk. salt
2 stk. gulerødder
¼ stk. knoldselleri
2 stk. bagekartofler
1 stk. porre
2 stk. pastinakker
grofthakket persille
Salt og peber

Tilberedning

Put det hele spidsbryst og de 6 kyllingestykker i en gryde. Tilsæt 1 liter vand og 1 liter kyl- lingefond. Bring gryden i kog og tilsæt laurbær, salt og peber, hvidvinseddike, sennep, ti- mian, løg i kvarte, groftskåret ingefær og pillet hvidløg. Når det hele koger, skummes der af. Lad det hele koge i 45 min. ved middelvarme. Tag kyllingen op og lad suppen simre videre i en times tid mere. Retten her må gerne simre i 2 timer. Herefter tilsættes groftskårede gulerødder, selleriknold, og kartofler samt porre i grove skiver og pastinakker i grove stykker. Lad det simre i 20-25 minutter. Put kyllingekødet til- bage i suppen og lad det simre med i ca. 5 minutter. Tag spidsbrystkødet op og skær det i passende tykke skiver. Anret nu suppen i et stort fad eller suppegryde og put spids- bryst tilbage i suppen. Smages til med salt og peber. Pyntes med grofthakket persille.

Serveringsforslag
Serveres med 1/2 glas dijonsennep rørt med 2 dl mayonaise som blandes sammen med 50 g. høvlet peberrod, skallen fra 1 citron og salt og peber. Må gerne laves dagen i forvejen så det får smag. Servér også hjemmesyltede asier eller cornichoner til. Kødet er også egnet til at spise koldt. Skær ikke fedtet fra spidsbrystet. Det giver smag til suppen. Du behøver ikke spise fedtet, men gem det endeligt til at simre i gryden.