Kylling i rødvin

Personer: 4

1 stk. hel kylling
½ l hønsefond
1 flaske rødvin
2 stk. gulerødder
2 stk. pastinakker
2 stk. persillerødder
2 stk. rødløg

Ingredienser dag 2
1 stk. helt hvidløg
1 spsk. sort peberkorn
1 stk. citron
12 stk. soltørrede tomater
1 bundt timian
100 g smør

Tilberedning

Skær kyllingen i 8 stykker, og skær gulerødder, pastinakker, persillerødder og rødløg i stykker. Tag alle ingredienser på nær ingredienser til dag 2, og læg det samlet i en skål. Stil skålen på køl og lad det marinere i mindst i et døgn.

Tag kyllingestykkerne op af væden og sigt dem, så væden drypper af. Tag en stor gryde med lidt olie og put kyllingestykkerne ned i gryden, tilsæt alle grøntsager sammen med skyllet og grofthakket timian, peberkorn, soltørrede tomater, hvidløgsfed og citronsaft. Brun nu kyllingestykkerne på begge sider i olie i en gryde med høje kanter. Hæld nu marinaden over kyllingestykkerne og grøntsagerne samt hønsefond. Læg låg på og lad retten koge op og skru ned. Lad den simre. Tag kyllingestykkerne op efter en time. Sigt grøntsagerne fra. Kog saucen op og tilsæt smør under omrøring. Er saucen ikke tyk nok, kan den jævnes lidt.

Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden sammen med grøntsagerne. Serveres rygende varm og med en skål kogte ris eller mos samt et godt brød til.

Tips
Hvis du marinerer kødet dagen før, får du et fantastisk resultat. Kødet får masser af smag og saucen har masser af kraft.