Vintersalat

Personer: 4

4 stk. pastinakker
4 stk. løg
4 stk. persillerødder
4 stk. gulerødder
8 stk. soltørrede tomater
2 stk. hjertebladsalat
frisk peberrod
4 spsk. græskarkerner
½ bundt mynte
1 bæger salattern
Salt og peber

Dressing
1 stk. økologisk citron
1 spsk. stærk mango chutney
1 spsk. dijonsennep
2 dl olie til stegning
Salt og peber
1 fed hvidløg

Tilberedning

Skær pastinak i skiver, løg i både, persillerødder og gulerødder i grove stykker og soltørrede tomater i strimler. Riv peberrod. Alle grøntsager koges i en halv time i hønsefonden (se kyllingefond opskriften)

Pres saft fra øko-citron og riv skal fra øko- citron. Rør sammen med de øvrige dressing-ingredienser og smag til. Skyl og halver hjertesalat. Vend grøntsager og hjertesalat i dressingen. Smag efter om der skal tilsættes mere salt og peber. Tilsæt soltørrede tomater. Anret det hele på et fad og drys med græskarkerner, salattern og peberrod.