Balinesisk kylling med gris og pølse

Personer: 4

½ stk. hel kylling
4 stk. kålpølser
1 pakke chorizopølser
400 g nakkekam
6 stk. tomater
1 bakke champignoner
5 stk. pastinakker
4 stk. løg
2 stk. bagekartofler
3 spsk. dijonsennep
1 l hønsefond
1 l vand
1 flaske hvidvin
1 bundt basilikum
2 spsk. sort peber
6 stk. laurbærblade

Tilberedning

Kylling skæres i 8 stykker, chorizopølse og nakkekam skæres i tern, tomater og løg skæres i halve og bagekartofler skæres i skiver. Det hele puttes sammen med alle øvrige ingredienser op i en gryde med 1 flaske hvidvin og hønsefond. Bring det hele i kog og læg låg på. Lad retten simre i en time - må ikke koge! På den måde holder retten på saften og det bliver meget mørt og giver masser af smag. Hvis retten koger, flækker pølserne og kødet bliver tørt.

Retten serveres i dybe tallerkener og serveres med sennep, rugbrød med smør og syltede agurker.