Ølbraiseret kylling

Personer: 4

olie til stegning
1 stk. hel kylling
4 stk. kålpølser
1 stk. helt hvidløg
4 stk. løg
½ stk. hvidkålshoved
4 stk. peberfrugter
1 stk. chilifrugt
2 spsk. honning
sort peber
6 spsk. balsamicoeddike
1 flaske brown ale
1 l hønsefond
1 bundt estragon

Tilberedning

Partér kyllingen. Varm olivenolien op i en tykbundet gryde og tilsæt kyllingestykkerne og lad dem brune rigtig godt af. Herefter tages bryststykkerne op af gryden, mens resten af kyllingestykkerne steger videre.

Skær kålpølserne i tykke skiver. Tilsæt pølsestykkerne og lad dem brune godt af. Tilsæt nu løgene skæret i kvarte og lad dem blive gyldne. Tilsæt groftskåret chili og hvidkål, hvidløg i hele fed og peberfrugterne, som er skåret i kvarte. Tilsæt derefter honning og godt med friskkværnet peber. Når honningen smelter i bunden af gryden, tilsættes balsamicoeddiken. Lad det bruse op. Tilsæt herefter en flaske øl og lad det koge ind i 5 minutter. Tilsæt en liter hønsefond og bring gryden i kog. Herefter tilsættes lidt salt og et bundt hakket estragon. Skru ned for varmen og lad retten simre videre i ca. en halv time.

Brystkødet lægges tilbage i gryden og simrer videre i en halv time. Smag til med salt og peber og servér straks.

Serveringsforslag
Serveres med sennep og grillet brød.