Skippergryde

Personer: 4

500 g tykkam
1 l fond
3 stk. kartofler
1 stk. løg
1 stk. persillerod
1 stk. pastinak
1 stk. gulerod
¼ stk. bladselleri
1 spsk. sort hel peber
5 stk. laurbærblade
150 g smør

Pynt
karse
revet peberrod
smør

Tilberedning

Tykkammen frigøres af snøringen og skæres i tern. Kartofler skæres i tern og løg hakkes.Put alle ingredienser i en gryde og bring gryden i kog. Husk at skumme af undervejs, det er vigtigt. Skru ned og lad retten simre videre under låg og med opsyn. Lad retten simre i ca. 1 time og 30 minutter. Si suppen fra i en skål. Mos ganske let kartoflerne så retten samler sig.

Anret retten i dybe tallerkener, hæld en smule af suppen i bunden af tallerkenen. Spis gerne resten af suppen til Skippergryden.

Pynt med karse og revet peberrod samt en smørklat i midten (kan udelades). Serveres rygende varm.