Kyllingebouillon

Personer: 4

1 stk. hel kylling
4 l vand
4 stk. pastinakker
4 stk. løg
4 stk. persillerødder
4 stk. gulerødder
1 stk. porre
1 stk. helt hvidløg
6 stk. laurbærblade
3 tsk. sort peber
2 spsk. korianderfrø
1 bundt timian

Tilberedning

Halver kyllingen. Skær pastinak og porre i skiver, løg i både, persillerod og gulerod i grove stykker, og halver hvidløg. Kom sammen med alle øvrige ingredienser i en stor gryde. Lad retten koge op. Fjern det hvide skum med en ske. Tilsæt en håndfuld salt og lad det koge op igen. Retten skummer op og skummet fjernes igen. Tag urterne op af gryden efter en halv time (se vintersalat). Kyllingen simrer videre i en times tid. Tag kyllingen op. Check gerne efter 45 min. Hvis kødet er mørt og falder fra benene, tages kødet op nu. Pil kødet fra skroget og put skroget tilbage i gryden og lad det simre en halv time mere. Fjern jævnligt det overskydende fedt fra toppen af gryden. Grydens indhold sigtes, og du har nu en rigtig dejlig klar suppe og/eller en fantastisk bouillon til nogle af simreretterne.

Tips
Kødet kan bruges til salater, supper og andet tilbehør. Hvis grøntsagerne skal bruges til salat, skal de kun koges med den sidste halve time. Feks. til vinter- salat.