Herregårdskotelet

Personer: 4

4 stk. herregårdskoteletter
2 stk. jordskokker
½ stk. porre
1 stk. chilifrugt
5 fed hvidløg
1 stk. løg
1 spsk. kapers
timian
1 stk. citron
1 spsk. smør
2 stk. syltede saltagurker i halve

Tilberedning

Jordskokker skæres i grove tern og løg samt syltede saltagurker skæres i halve. Chilien prikkes, så den ikke sprænger.
Koteletterne krydres med salt og peber og steges ca. 5 minutter på hver side. Det kommer til at ryge i køkkenet! Imens steges grøntsagerne i rapsolie til de er sprøde og møre. Husk salt og peber. Når koteletterne er færdige, skal de stå og trække i 5 minutter. På panden tilsættes 1 spsk. kapers, ci- tronsaft og smør sammen med grøntsagerne og vend det godt sammen. Smag til med salt og peber og anret. Servér straks!

Tips
De syltede saltagurker og citronen giver godt med syre til den marmorerede kotelet.