Balinesisk kokoskylling

Personer: 4

1 stk. hel kylling
15 g frisk ingefær
2 stk. rødløg
2 stk. friske chilier
1 bakke champignoner
6 fed hvidløg
1 l kyllingefond
1 dåse kokosmælk
1 bundt frisk koriander
4 spsk. karry
1 dåse bambusskud
4 spsk. sesamolie
1 spsk. olie til stegning
Salt og peber
1 spsk. sambal oelek
1 tsk. rød karrypasta
3 stk. lime
1 bakke tomater

Tilberedning

Rens kyllingen for eventuelle indvolde. Kom den i en suppegryde og tilsæt koldt vand så det lige dækker kyllingen. Koges i 45-60 minutter, og der skummes jævnligt undervejs. Når kødsaften er klar, er kyllingen kogt færdig. Tag skindet af kyllingen og pluk kødet og skær det herefter i passende stykker. Gem kogelagen til bouillon.

Rødløg og hvidløg skæres i skiver og chili skæres i ringe.

Varm olien op i en gryde og tilsæt rødløg, hvidløg og chili sammen med alle øvrige grøntsager. Røres godt rundt. Tilsæt nu kyllingebouillon, kyllingekød, kokosmælk, halvdelen af korianderen, sambal oelek, rød karrypasta, bambusskud, revet ingefær, og limesaft. Lad retten simre i 20 minutter.

Smag til med salt og peber. Lige inden servering tilsættes små tomater og resten af det hakkede koriander.

Tips
Serveres evt. med ris til.