Tykkamsbøffer i rødbede

Personer: 4

4 stk. tykkamsbøffer
4 stk. rødbeder
125 g soltørrede tomater
2 stk. løg
200 g smør
4 spsk. honning
1 stk. helt hvidløg
8 stk. laurbærblade
1 bundt timian
2.5 dl balsamicoeddike
½ flaske rødvin

Tilberedning

Grydesteg af Dansk Ungkvæg tykkam, frigøres af snøringen og udskæres i bøffer af 200 gram. Smør smeltes sammen med honning, soltørrede tomater, løg i både og hvidløg i skiver. Skær rødbeder i store stykker og vend dem i den smeltede lage. Tilsæt laurbærblade og 2/3 bundt timian og rør godt sammen. Tilsæt balsamico eddike og lad retten koge i 5 minutter. Tilsæt rødvin og lad retten koge videre. Tag kødet og krydr med salt og peber. Vend kødet i mel. Varm en pande med lidt olie. Steg bøfferne på en pande ved middelhøj varme og læg dem op i gryden med rødbedeblandingen. Sæt gryden i ovnen ved 180 grader og lad retten simre i halvanden time. Herefter serveres straks.