Ratatouille

Personer: 4

2 stk. auberginer
1 stk. squash
6 stk. tomater
2 stk. peber
2 stk. løg
1 stk. helt hvidløg
1 bundt timian
1 bundt basilikum
1 dåse flåede tomater
3 dl olivenolie til stegning
Salt og peber

Tilberedning

Skær alle grøntsager i tern. Løgene sauteres af i olivenolie til de er klare. Tilsæt grøntsagerne - en slags ad gangen. Tilsæt til sidst krydderurterne og de flåede tomater. Lad retten simre og koge godt ind så den ikke er vandet i en time på lavt blus. Rør hele tiden i gryden. Auberginerne suger fedtstof, så tilsæt olie jævnligt undervejs. Smages til med salt og peber.

Serveringsforslag
Serveres fx til lammekølle eller lammekoteletter. Kan også laves som vegetarret og spises med brød til. Meget egnet til at varme op igen næste dag.