Kylling i tarteletter

Personer: 4

1 stk. hel kylling
15 g ingefær
2 stk. pastinakker
2 stk. gulerødder
5 fed hvidløg
2 stk. løg
5 stk. laurbærblade
2 spsk. sort peberkorn
1 spsk. salt
1 glas hvide asparges
1 bundt grønne asparges
1 bundt basilikum

Sauce
100 g smør
2 spsk. mel
1 l kyllingefond
2 dl mælk
2 dl piskefløde
1 glas aspargeslage
1 stk. citron

Tilbehør
12 stk. tarteletter

Tilberedning

Kyllingen lægges i en gryde med vand, der bringes i kog så det dækker kyllingen. Tilsæt salt og peber samt alle de øvrige ingredienser og hele grøntsager. Lad retten simre i en time. Kyllingen tages op og afkøles. Gulerødder og pastinak tages op og skæres i små stykker.

Sæt gryden tilbage og lad den koge let. Pluk kødet af kyllingen. Put skroget tilbage i gryden med det kogende vand, som reduceres til det halve.

Sauce
Smørret smeltes i en tykbundet gryde, tilsæt mel og lad det bage videre til det er lysebrunt. Tilsæt kyllingefond og væden fra asparges. Lad det koge igennem. Tilsæt mælk og fløde og lad det koge videre. Lad saucen koge ind under kraftig omrøring til konsistensen er som bechamelsauce. Tilsæt nu kyllingeblandingen, grøntsagerne, grønne asparges snittet fint og hvide asparges i snitter og rør det godt sammen med saucen. Evt. revet skal af 1 citron.

Serveres straks i lune tarteletskaller.

Tips
Kylling og fonden kan sagtens laves dagen før.