Per's lammekølle

Personer: 4

1 stk. lammekølle
olivenolie
citronsaft
Salt og peber

Tilbehør til lammekølle
4 stk. hvidløg
1 bakke champignoner
1 stk. blomkålshoved
4 stk. løg
pesto

Pynt
mynteblad

Tilberedning

Pensl køllen godt med olivenolie og citronsaft, krydres med salt og peber. Det er også vigtigt at pensle med olie og citronsaft jævnligt under hele stegningen. Lammekøllen lægges i et ildfast fad og stilles i en forvarmet ovn på 200 grader i 45 minutter. Imens klargøres grøntsagerne og 10 minutter før, lægges de i fadet til lammekøllen og steger med. Tag fadet ud af ovnen efter 10 minutter og lad herefter køllen stå og trække i tilsvarende 45 minutter, så den holder på saften og kraften. Vend grøntsagerne i kraften fra lammekøllen. Giv evt. grøntsagerne et par minutter i ovnen inden servering. Smør køllen godt ind i den hjemmelavede pesto. Læg køllen op i et fadet med grøntsagerne og pynt med mynte- eller med basilikumblade.