Grillet sild

Personer: 4

2 pakker sildefileter
8 tsk. dijonsennep
2 bundter dild
2 spsk. revet peberrod
Salt og peber
4 bundter forårsløg

Til grillen
4 folie bakke
stanniol
optændingsvæskeblokke
kul

Tilberedning

Tænd grillen op og lad den stå til kullene er glødende. Klip finnerne af sildefileterne. Smør sildefileterne på filetsiden med dijonsennep og drys herefter med dild og revet peberrod. Krydres med salt og peber. Luk fileterne sammen på den brede side, så skindsiden vender udad, luk dem med tandstikkere.

Læg fileterne i dobbelt foliebakke og pensl godt med olivenolie i bunden. Læg de hele forårsløg ned i foliebakken og stænk med olie også. Drys pakken med bøgeflis ud over de glødende kul eller lav en lille stanniolbakke til bøgeflisen. Bakken sættes direkte ovenpå de varme grillkul. Sæt foliebakken på risten i grillen og læg låget på grillen. Grill sildefileterne i ca. 10 minutter. Når sildene tages af grillen, er foliebakken helt sort i bunden, så stil den på en bordskåner eller lignende, da den er meget varm.

Tip
Det er vigtigt, at der bruges 2 foliebakker, så du er sikker på at de holder tæt. Stænk godt med olie i bunden inden du lægger sildefileterne ovenpå.