Stegte påskesild

Personer: 4

4 pakker sildefileter
2 stk. æble
2 stk. løg
½ stk. knoldselleri
olie til stegning
Salt og peber

Karrysauce
2 spsk. kapers
2 stk. citroner
2 bundter aspargessnitte
2 spsk. karry
Salt og peber
fløde

Tilberedning

Klip finnerne af sildefileterne. Sildefileterne krydres med salt og peber og steges på en pande i halvt smør, halvt olie 2 minutter på hver side ved middelvarme. Tag sildefileterne af panden. Udkern æble og skær i både. Skær selleriknold i fine stængler.
Tilsæt æble, løg, selleri og sautér dem af uden at det tager farve. Nu skal karrysaucen tilberedes. Tilsæt karry, herefter fløde, kapers samt citronsaft. Det hele koges op og koges lidt ind. Smages til med salt og peber. De grønne asparges snittes og tilsættes lige inden servering. Servér straks med et godt rugbrød til.