Ribeye med rødvinssauce og garniture

Personer: 4

4 stk. ribeye

Garniture
1 stk. broccoli
1 stk. blomkål
2 stk. gulerødder
½ bundt persille
½ bundt timian
8 stk. løg
8 fed hvidløg
½ stk. frisk chili
Olie eller smør til stegning
Salt og peber

Rødvinssauce
3 dl rødvin
½ dl rødvinseddike
6 fed hvidløg
2 stk. løg
½ bakke champignoner
½ bundt timian
2 spsk. balsamico
Olie eller smør til stegning
150 g smør
Salt og peber

Tilberedning

Ribeye og garniture
Broccoli og blomkål fordeles i små buketter og svitses på en pande med lidt olie. Gulerødder skæres i tynde skiver, løg skæres i kvarte, hvidløg hakkes groft og chili skæres i ringe. Tilsæt det sammen med de øvrige ingredienser til garnituren og lad det hele stege videre ved svag varme i 4-5 minutter. Imens steges bøfferne.

Varm en pande op til den begynder at ryge og tilsæt olie. Krydr bøfferne med salt og peber og læg dem på den glovarme pande. Vend dem efter 2 minutter. Når de har fået 2 minutter på begge sider, tages panden af varmen og lad medaljonerne stå på den varme pande i et par minutter.

Rødvinssauce
Hak løg og hvidløg fint. Svits løg og champignon på en pande tilsat olie til det er gyldent. Tilsæt balsamico og lad det bruse op. Tilsæt rødvin, hvidløg, hakket timian og rødvinseddike og lad det koge ind til det halve. Tilsæt iskoldt smør lidt ad gangen for at montere saucen. Det er vigtigt at smørret er iskoldt, gerne lige fra fryseren. Smag til med salt og peber og serveres straks sammen med medaljonerne og garnituren.