Julemedister med stuvet grønkål

Personer: 4

Medisterpølse
500 g julemedister
3 stk. laurbærblade
2 stk. løg
3 fed hvidløg
1 tsk. peberkorn
2 spsk. citronsaft
1 tsk. salt

Til stegning af medisterpølse
olie til stegning
½ bundt timian
½ stk. løg
2 stk. friske figner

Stuvet grønkål
½ pose grønkål
2 stk. løg
1 spsk. dijonsennep
½ l fløde
olie til stegning
1 spsk. smør
Salt og peber

Tilberedning

Læg medisterpølsen i en gryde og dæk den med vand. Varm medisterpølsen op med løg i halve, hvidløg, laurbærblade, citronsaft, og peberkorn. Lad medisteren simre ved jævn varme i 20 minutter. Sluk herefter for varmen, tilsæt salt og lad medisteren stå og trække i vandet i 20 minutter. Imens skylles grønkålen godt og duppes med et viskestykke. Hak grønkålen groft. Tag en håndfuld fra og hak det mere fint, det skal bruges til sidst. Hak løgene fint og tag halvdelen fra.

Når medisteren har hvilet i 20 minutter, tages medisteren op af vandet og skæres ud i 4-6 stykker. Varm en pande op med olie og læg medisterstykkerne på den varme pande sammen med det halve løg og timian. Vend stykkerne hyppigt. Efter 5-7 minutter, tages løg og timian af panden.Skær figner i halve, og læg dem på panden, og steg dem sammen med medisteren. Hak løg. Tag en ny pande, varm lidt olie op på panden og tilsæt grønkålen sammen med den ene halvdel hakkede løg. Svits det igennem 3-4 minutter og vend det hyppigt. Tilsæt nu dijonsennep og fløden og lad det koge op. Smag til med salt og peber.
Tag medister og de stegte halve figner af panden og anret dem sammen med den stuvede grønkål. Serveres straks.