Kyllingesuppe

Personer: 4

Kyllingefond
1 stk. hel kylling

Kyllingesuppe
2 stk. porrer
2 stk. skalotteløg
1 stk. pastinak
¼ stk. æble
¼ bundt timian
3 stk. laurbærblade
1 spsk. hvidvinseddike
¼ l piskefløde
1 dåse asparges
Frisk peberrod
Salt og peber

Tilberedning

Kyllingefond
Fyld en suppegryde med vand, put kyllingen ned i vandet tilsæt alle øvrige ingredienser til kogning af kyllingen. Kog suppen op og lad det hele simre ved svag varme i ca. en time. Når kyllingen er kogt færdig, afkøles den og plukkes for kød. Den må ikke blive kold inden du piller den. Smid skindet væk.

Kyllingesuppe
Tag kyllingen op af fonden. Sigt fonden og hæld den tilbage i gryden. Pil den kogte kylling. Snit porrer, løg, pastinak og æble og put det op i fonden. Varm gryden med fond op til kogepunktet. Tilsæt laurbærblade, timian og hvidvinseddike samt asparges. Lad det hele simre et par minutter. Tilsæt fløde og revet peberrod, og smag til med salt og peber. Lad det simre i 5 minutter. Sluk for varmen med lad gryden stå på blusset.

Suppen er færdig og klar til servering eller kan sættes på køl.