Glutenfri koldhævede morgenboller

350 ml vand
30 g gær
50 ml olie
3 g salt
1 tsk. honning
30 g valnødder
2 stk. gulerødder
½ stk. squash
30 g solsikkekerner
2 tsk. husk/psyllium
1 pakke glutenfri lys brødblanding
1 stk. æg
30 g græskarkerner
30 g solsikkekerner

Tilberedning

Kom det lunkne vand i en stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt nu olie, honning, salt og husk/psyllium. Rør godt rundt og lad det stå i 5 minutter. Imens hakkes valnødder, gulerødder og squashen rives groft. Kom de hakkede valnødder samt revet gulerod og squash i skålen sammen med solsikkekernerne og rør godt rundt. Til sidst tilsættes brødblandingen. Dejen æltes i 5-10 minutter, til du har en sammenhængende masse.
Stil skålen på køl natten over eller omkring 4-5 timer, kom gerne et lag film over skålen, så den ikke tager smag fra resten af køleskabet.
Opvarm ovnen på 225 grader gerne med bageplade i.
Tag bagepladen ud af ovnen og dejen fra køl. Form med hænderne 10-11 boller og placer dem på den varme bageplade på et stykke bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg.
Bages i 17-20 minutter ved 225 grader.