Glutenfri kyllingeruller med tomatsauce og mozzarella

Kyllingeruller
4 stk. kyllingebrystfilet
1 dl rasp
6 spsk. revet parmesan
150 g frisk spinat
2 fed hvidløg
4 spsk. olie
125 g ricotta
1 stk. æg
125 g mozzarella
Salt og peber

Tomatsauce (500 ml)
3 spsk. olie til stegning
4 fed hvidløg
1 bundt frisk basilikum
1 kg tomater
Salt og peber

Tilberedning

Tomatsauce
I en pande med lidt høje kanter opvarmes olivenolien. Imens skæres tomaterne ud i kvarte og hvidløg og basilikum hakkes fint. Tilsæt først hvidløg og steg, til det får en let gylden farve, tilsæt så basilikum og tomaterne.

Lad blandingen nå kogepunktet og skru så ned for varmen og lad det stå i 5 minutter. Brug en ske eller en gaffel til at mase tomaterne så meget som muligt på panden. Smag til med salt og peber.

Si blandingen og sørg for at presse tomaterne godt mod sien, så du får alt saften med. Sørg også for at skrabe undersiden af sien, så du får alt det gode med. Smid resterne af hvidløg, tomat og basilikum i sien ud og hæld den gode tomatsaft tilbage på panden. Lad det simre i cirka 10 minutter.

Blandingen er nu klar til brug til kyllingerullerne. Har du noget til overs, så hæld det på glas og stil det på køl. Det kan også bruges som tomatsauce på en pizza eller i en pastaret. Det holder sig på køl i omkring 1 uge.

Tips
Har du ikke mod på at kaste dig ud i en hjemmelavet tomatsauce, kan man sagtens bruge en tomatsauce købt på glas.

Kyllingeruller
Opvarm ovnen på 225 grader.

Opvarm en pande med 2 spsk. olie. Hak spinatbladene groft og hvidløget fint og sauter det på panden i 2-3 minutter. Tag panden af varmen og kom spinaten i en skål. Tilsæt herefter ricotta og 4 spsk. revet parmesan og rør godt rundt.

Brug en kødhammer til at banke kyllingebrysterne så brede og flade som muligt. På midten af kyllingestykket placeres ca. 1 spsk. ricotta-spinatfyld i en stribe på den lange led. Rul kyllingen stramt sammen om fyldet, så enderne når sammen. Skær rullerne over i to, så du har kortere ruller.

I en skål piskes et æg, i en anden skål hældes rasp, 2 spsk. revet parmesan ost og lidt salt. Dyp først kyllingerullerne i æg og derefter rasp, sørg for hele rullen er godt dækket til. Fortsæt til alle kyllingebryst er rullet.

Et ildfastfad smøres med 2 spsk. olie og kyllingerullerne placeres i fadet med samlingen nedad.

Bag i ovnen på 225 grader i ca. 20-25 minutter. Imens skæres mozzarellaen ud i tynde skiver. Herefter tager du fadet ud af ovnen og placerer 1 spsk. tomatsauce og en skive mozzarella på hver kyllingerulle. Bag videre i ovnen på 200 grader i 3-5 minutter eller til du kan se osten er smeltet.