Glutenfri flettet pestobrød

1 pakke glutenfri lys brødblanding
320 ml vand
25 g gær
45 g olivenolie
3 g salt
pesto
parmesan

Tilberedning

Opvarm ovnen på 200 grader og placer en rugbrødsform her i, så den varmes med.

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker, olie og salt til blandingen og rør grundigt rundt. Under omrøring tilsættes brødblandingen. Ælt dejen grundigt i omkring 5 minutter.

Rul dejen ud til en stor aflang firkant med en tykkelse på ca. 2-3 mm.
Fordel pestoen over hele brødet i et tyndt lag, husk at kom godt ud i kanten. Riv parmesanost over i et tyndt men jævnt lag.

Rul sammen på den korte led, så du får den korteste og tykkest mulige pølse. Skær den op på midten på den lange led. Pres de to pølser sammen i den ene ende og sno dem nu sammen. Hold gerne lidt fast omkring dem, så de ikke skiller for meget ad. Man får det pæneste resultat ved at dreje dejen lidt sådan at brødet får siden med pesto op ad.

Tag din rugbrødsform ud af ovnen og kom forsigtigt brødet her i. Lad brødet hæve i den varme form i ca. 60 minutter.

Kom brødet i formen i ovnen og lad det bage på 200 grader i ca. 15-18 minutter. Er du i tvivl, kan du banke på toppen af brødet, det er klar, når du hører en hul lyd.

Brødet er bedst, når det serveres som nybagt, men kan også sagtens serveres uden at blive lunet dagen efter.