Bæredygtig fisk

Bæredygtig fisk i REMA 1000

I REMA 1000 har vi valgt at have en holdning til de produkter, som vi sælger i vores butikker. Som kæde har vi et socialt ansvar, både i relation til miljø og mennesker. Vi mener, at det er nødvendigt at sikre en bæredygtig fiskepolitik, ellers risikerer vi at være medvirkende til at miste mange af vores fiskearter. Derfor søger vi sparring og input fra relevante aktører, så vi sikrer, at vi ikke sælger truede fiskearter.

Ovenstående fiskepolitik bevirker, at vi arbejder ud fra følgende indkøbspolitik:
REMA 1000 arbejder løbende på at sælge fisk fra bæredygtige forvaltede bestande og samarbejder med seriøse leverandører, som altid kan dokumentere fangstmetode og -område samt det latinske navn på fisken.

REMA 1000 har følgende definition af bæredygtigt fiskeri:  

1. Vildtfanget fisk
Vi arbejder for at føre et stadig stigende antal fiskeprodukter, der er fanget med naturskånsomme redskaber. Det vil sige, at der fiskes med redskaber, som ikke ødelægger havnaturen og som specifikt er lavet til at fange de enkelte arter på en skånsom måde så både bifangst og udsmid minimeres.

Eksempelvis støtter vi bl.a. op omkring Foreningen for skånsomt kystfiskeri, og desuden fører vi MSC-mærkede fisk.

MSC “Marine Stewardship Council” er en mærkningsordning for bæredygtigt fiskeri. Hvis du vil vide mere om MSC, klik her.

2. Fisk fra opdræt
REMA 1000 kræver, at fisk fra opdrætsfarme følger internationale standarder for bæredygtig produktion, og at opdrætsfarmene bliver overvåget og kontrolleret, så der er sikkerhed for, at produktionen ikke leder til forurening og naturødelæggelse. Vi har i starten af 2014 indmeldt de første ASC mærkede produkter. ASC er en uafhængig tredjeparts mærkningsordning for ansvarligt opdrættede fisk og skaldyr fra hav- og dambrug. Læs mere om ASC her.

I dag udgør salget af MSC/ASC mærket fisk 48% af vores samlede salg af fiskeprodukter, og vores målsætning er, at ved udgangen af 2020 skal salget af MSC/ASC mærket fisk udgøre 75% af vores samlede salg af fiskeprodukterVi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.