Certificeret palmeolie

Certificeret palmeolie i REMA 1000

Vores medlemskab af Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) samt flerårige samarbejde med Verdensnaturfonden WWF har medvirket til at sikre bæredygtig palmeolie i vores REMA 1000-varer. Dette har bl.a. positiv indflydelse på verdens regnskove.

I REMA 1000 er vi klar over, at palmeolie indgår i produktionen af hundredevis af mad- og dagligvarer fra shampoo, sæbe og stearin til lys, kiks, chokolade og færdiglavede retter. Palmeolie er den primære årsag til, at den frodige regnskov bliver fældet og det udløser store mængder CO² i atmosfæren, da det har været oplagret i træer og jordbunden i tusinder år. Når regnskoven omdannes til en palmeolieplantage, mister både dyr og planter deres levested.

2,6 millioner fodboldbaner

Så stort et areal af regnskov forsvandt sidste år for at gøre plads til plantager, der dyrker palmeolie, som bruges i dagligvareproduktionen. For at stoppe den triste udvikling satte vi i 2011, som den første danske detailkæde, i samarbejde med WFF Verdensnaturfonden, en målsætning om at anvende 100 % RSPO certificeret palmeolie. Det er den hidtil mest ambitiøse indsats for 100 % RSPO bæredygtig palmeolie i Danmark, og vi er stolte af, at alle vores REMA 1000-produkter i dag indeholder palmeolie, som er produceret ansvarligt.

Om RSPO

RSPO Round Table on Sustainable Palm Oil er et samarbejdsforum, der blev etableret i 2003 for at fremme ansvarligt produceret palmeolie ved at definere troværdige globale standarder og involvere aktører i hele leverandørkæden. Sammenslutningen består af NGO’er, producenter, raffinaderier og andre forarbejdningsvirksomheder, statslige institutioner og detailhandlen. Parterne samarbejder for at sikre, at produktionen af palmeolie sker på forsvarlig vis. Der stilles blandt andet krav om, at primær skov ikke må ryddes, at der skal anvendes de bedst tilgængelige dyrkningsmetoder, natur og miljø skal beskyttes, og der skal tages hensyn til oprindelige folk, så de ikke får ødelagt deres leveområder. Der har været certificeret palmeolie (CSPO) på markedet siden november 2008. Læs meget mere om RSPO her.Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.