Fairtrade

Fairtrade

I REMA 1000 ønsker vi ikke kun, at vores kunder gør en god handel. Vi ønsker også at være med til at forbedre forholdene for dårligt stillede producentgrupper. Derfor har REMA 1000 valgt at sælge en lang række Fairtrade-mærkede produkter.

Fairtrade mærket er en del af en international mærkningsordning. Formålet med ordningen er, at skabe nogle bedre arbejds- og levevilkår for nogle af verdens fattigste bønder og arbejdere i Afrika, Asien, Syd- og Mellemamerika.

Fairtrade for bønder
Bønder der er med i mærkningsordningen, er organiseret i kooperativer. Når deres varer bærer Fairtrade-mærket, får de en mindstepris og en Fairtrade bonus, som er penge de i fællesskab bestemmer over. Nogle vælger f.eks. at bygge en skole, andre investerer i forbedring af dyrkningsmetoder.

Fairtrade for plantagearbejdere
Nogle Fairtrade-mærkede produkter, som f.eks. te og vin, dyrkes på store plantager/gårde. Her betyder Fairtrade-mærket, at der holdes øje med at nationale aftaler om mindsteløn og arbejdsforhold overholdes. Udover dette får arbejderne, på samme måde som bønderne, en Fairtrade bonus, som arbejderne i fællesskab råder over.

Fairtrade og miljøet
Miljøvenlig produktion er en væsentlig del af Fairtrade-ordningen. Økologi er ikke et krav, for det vil udelukke nogle af de svageste grupper. På det danske marked er omkring 75 % af de mærkede produkter økologiske.

Hver gang du køber et Fairtrade-mærket produkt, er du med til at sætte en positiv udvikling i gang – uanset hvilken pris varerne bliver solgt til.

SLOGAN

 

 

 

 Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.