Stop madspild!

I 2008 gik REMA 1000 – som den første dagligvarekæde i Danmark – ind i kampen mod madspild, og vi har som årene er gået taget flere initiativer for at nedbringe unødvendigt madspild i Danmark. På vores madspildshjemmeside kan du se alle vores indsatser mod madspild samt få gode råd og tips til at undgå madspild.

I Danmark har vi et madspild på over 700.000 tons om året, og en familie smider i gennemsnit mad i skraldespanden for 7.200 kroner hvert år. I alt koster dette danskerne 11,6 milliarder kroner årligt. Madspildet er dog ikke kun belastende for økonomien, men også for vores miljø og samfundet generelt. REMA 1000 ønsker at sætte et stopper for madspildet, og har derfor siden 2008 været en aktiv medspiller i kampen mod madspildet i Danmark. Bl.a. i samarbejde med forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Slut med flerstykstilbud

Samarbejdet med foreningen Stop Spild Af Mad førte allerede i 2008 til afskaffelsen af alle former for mængderabatter, da dette fører til overforbrug og spild af mad. Derfor satte REMA 1000, som den første kæde i Danmark, fokus på lave stykpriser, så du som kunde kun behøver at købe den mængde, du skal bruge, men stadig til en lav pris.

Vej varen og reducér spildet

Vi har i vores butikker løbende udvidet vores indsats mod madspild med at sælge udvalgt frugt og grønt efter vægt i stedet for pr. styk. Dette betyder bl.a., at vi køber forskellige størrelser af grøntsager ind fra producenten, som derved undgår at kassere store mængder grøntsager, fordi de ikke har den normale gennemsnitlige størrelse. Vægtafregningen giver desuden dig som kunde mulighed for at vælge lige den størrelse grøntsag, du har behov for.

Varer til ekstra nedsat pris

Endnu et led i REMA 1000s kamp mod madspild er butikkernes systematiserede og strukturerede salg af produkter med kort holdbarhed. Disse produkter bliver nu mærket og samlet bestemte steder i butikken og solgt til en markant lavere pris. På den måde har du som kunde mulighed for at gøre et godt køb og samtidig bidrage til at mindske madspildet.

Mindre størrelser

Vi har desuden løbende indført produkter i mindre størrelser, og det er således nu muligt at købe både kød, brød og sodavand reduceret størrelse til lave priser, så du ikke bliver tvunget til at købe mere, end du reelt kan nå at bruge.Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.