Fritgående landænder fra Heine

Fritgående landænder fra Heine

På Heines gård i nærheden af Give vokser vores danske fritgående ænder op, lever et godt andeliv med en god portion frihed med masser af plads og frisk luft.

Når Heine modtager ællinger, som kommer fra Rugeriet Højbo på Fyn, bliver de indlogeret i opvarmede stalde under behagelige temperaturer på ca. 34-36 graders varme, tør strøelse, friskt vand samt et godt startfoder. I de første døgn har ænderne vandbad, og foderet står i bakker fordelt i stalden. Det gør det rigtig nemt for ællingen af finde en god start. For at sikre, at starten bliver så god og blid som muligt for ællingerne, kigger vores landmænd til ællingerne flere gange dagligt. Samtidig med, at der bliver strøet i stalden hver dag, sørger de for, at de har nok at drikke og spise. De følgende dage sænkes temperaturen til udetemperatur, så de kan vænne sig til det kølige vejr i nord.

Efter 12-14 dage flyttes ællingerne videre til opdrætshaller, hvor der er lyst og luften er godt ventileret, ligesom der er god adgang til frisk vand og godt voksefoder. Og selvom ænderne bliver større, tilser vores landmænd fortsat ænderne flere gange dagligt og strøer hver dag godt og nyt halm, så ænderne har tør strøelse at bevæge sig i. Til sidst flyttes ænderne til folde, hvor der er arrangeret badeområder, så deres behov kan tilgodeses. Ligeledes har de mulighed for at bevæge sig i græs og søge læ under træer og levende hegn. Hver fritgående and har mindst 10 kvadratmeter til rådighed.

Efter 8 ugers opdræt hentes ænderne til slagtning. Indfangning foregår manuelt og skånsomt med hånden og udføres af dygtige og fagligt kompetente folk. Transporten foretages ligeledes af kompetente folk, der ved, hvordan dyr skal transporteres. Der er maksimalt én times køretid fra gården og til slagteriet.

Måden, vi opdrætter ænderne på og opdrætstiden, fører til en fantastisk smagsoplevelse. En unik kødstruktur med et optimalt forhold af kød og fedt. En del af fedtet vil svinde ved stegningen, men fører til sprødt skind, en fantastisk duft i køkkenet og et fantastisk måltid.

De fritgående ænder opdrættes i nærheden af Give hos Heine Hyldahl og hans familie. Der afholdes “åben mark” den første lørdag i hver måned (fra og med april til og med december) fra kl. 10-11. Adressen er Vorslundevej 42, 7323 Give.



Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Vi bruger Cookies

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik, marketing og optimering af indhold. Når du anvender hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies. Du kan dog altid selv styre, hvilke cookies rema1000.dk skal arkivere på din enhed ved deaktivere eller aktivere forskelige typer af cookies i din browsers privatlivsinstillinger.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.