Glutenfri brunsviger
Ingredienser
Dej
| 20 g | gær |
| 220 g | sødmælk |
| 15 g | smør |
| 15 g | sukker |
| 1 knivspids | salt |
| 1 knivspids | kardemomme |
| 1 stk | æg |
| 1 pose | glutenfri burgerbolle melblanding |
Fyld
| 150 g | brun farin |
| 125 g | smør |
| 2 spsk | fløde |
Tilberedning
Dej
- 1
Forbered din form (ca. 20x25 cm) med enten bagepapir eller smørelse.
- 2
Opvarm mælk, til det er fingerlunt. Kom smør i en gryde på middelvarme. Når smøret kan røres ud i mælken, kommes det i en skål. Lad det køle af til det er ca. 37°. Opløs gæren heri.
- 3
Tilsæt sukker, salt, kardemomme og rør godt rundt. Tilsæt æg og rør godt ud i blandingen.
- 4
Tilsæt melblandingen og rør straks sammen. Det er vigtigt, at det røres grundigt sammen til en sammenhængende dej med det samme, for at undgå klumper.
- 5
Kom straks dejen op i din form og lad den stå lunt og tildækket med et klæde. Lad hæve i 1,5 time.
Fyld
- 1
Opvarm ovnen til 180° varmluft.
- 2
Smelt smør og brun farin på middel varme. Rør godt sammen. Tilsæt fløde og rør godt. Tag af varmen og lad det køle lidt ned.
- 3
Imens fyldet køler, kan du forsigtigt prikke lidt huller i dejen med fingrene. Hæld forsigtigt fyldet på og fordel på dejen.
- 4
Bag i den varme ovn på 180° varmluft i 20-25 min.
