Flæskesteg med parmesangratinerede kartofler og jordskokker

Personer: 2
4


Flæskesteg
½ stk. flæskesteg med ridset svær og uden ben1 stk. flæskesteg med ridset svær og uden ben
½ stk. løg1 stk. løg
1½ stk. timiankvist3 stk. timiankviste
⅜ spsk. groft salt¾ spsk. groft salt
Peber Peber

Parmesangratinerede kartofler og jordskokker
250 g kartofler500 g kartofler
250 g jordskokker500 g jordskokker
¼ spsk. olie½ spsk. olie
7.5 g parmesan15 g parmesan
1 spsk. rasp2 spsk. rasp
½ kvist rosmarin1 kvist rosmarin
1½ kvist timian3 kviste timian

Sauce
1½ dl sky fra kødet3 dl sky fra kødet
¾ spsk. hvedemel1½ spsk. hvedemel
1 spsk. balsamico2 spsk. balsamico
½ spsk. ribsgelé1 spsk. ribsgelé
Kulør Kulør

Salat
125 g spidskål250 g spidskål
75 g hjertesalat150 g hjertesalat

Tilberedning

Rids sværen helt ned til kødet - da det kan knibe med dybe ridser i siderne af stegen - undgå at ridse i selve kødet. Drys sværen med salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Krydr kødet med salt og peber. Hæld 3 dl vand i en lille bradepande, læg løg i skiver i vandet. Læg en rist over. Læg kødet på risten. Læg timiankviste under kødet. Læg evt. sammenkrøllet stanniol under kødet, for at få sværen til at ligge så vandret som muligt. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Stil stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader.

Skrub kartofler og jordskokker og skær dem i halve. Læg dem i et ovnfast fad. Dryp med olie og krydr med salt og peber. Stil dem i ovnen ved flæskestegen ved 200 grader i 15 minutter. Bland friskrevet parmesan med rasp og krydderurter og drys det hen over kartofler og jordskokker. Sæt fadet tilbage i ovnen i endnu ca. 20 minutter til kartoflerne er møre, og det er sprødt og lysebrunt.

Steg stegen til centrumtemperaturen er 55 grader.
Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.
Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.

Tag stegen ud af ovnen og hæld skyen fra. Si skyen op i en gryde og skum fedtet fra. Der skal være 2-3 dl sky - spæd med vand hvis der mangler væske. Ryst melet ud i ca. ½ dl vand og rør det i skyen. Tilsæt balsamico. Kog saucen igennem ca. 5 minutter under omrøring. Smag til med salt, peber og evt. ribsgelé. Giv saucen lidt kulør.

Snit spidskålen meget tyndt og salaten fint og bland det.

Skær sværene af flæskestegen. Skær fedtet af mellem svær og kød og kasser fedtet. Skær kødet i tykke eller tynde skiver og pynt med sværene.

Kilde: voresmad.dk – Landbrug & Fødevarer

Flæskesteg med parmesangratinerede kartofler og jordskokker

Tilberedning

Rids sværen helt ned til kødet - da det kan knibe med dybe ridser i siderne af stegen - undgå at ridse i selve kødet. Drys sværen med salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Krydr kødet med salt og peber. Hæld 3 dl vand i en lille bradepande, læg løg i skiver i vandet. Læg en rist over. Læg kødet på risten. Læg timiankviste under kødet. Læg evt. sammenkrøllet stanniol under kødet, for at få sværen til at ligge så vandret som muligt. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Stil stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader.

Skrub kartofler og jordskokker og skær dem i halve. Læg dem i et ovnfast fad. Dryp med olie og krydr med salt og peber. Stil dem i ovnen ved flæskestegen ved 200 grader i 15 minutter. Bland friskrevet parmesan med rasp og krydderurter og drys det hen over kartofler og jordskokker. Sæt fadet tilbage i ovnen i endnu ca. 20 minutter til kartoflerne er møre, og det er sprødt og lysebrunt.

Steg stegen til centrumtemperaturen er 55 grader.
Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.
Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.

Tag stegen ud af ovnen og hæld skyen fra. Si skyen op i en gryde og skum fedtet fra. Der skal være 2-3 dl sky - spæd med vand hvis der mangler væske. Ryst melet ud i ca. ½ dl vand og rør det i skyen. Tilsæt balsamico. Kog saucen igennem ca. 5 minutter under omrøring. Smag til med salt, peber og evt. ribsgelé. Giv saucen lidt kulør.

Snit spidskålen meget tyndt og salaten fint og bland det.

Skær sværene af flæskestegen. Skær fedtet af mellem svær og kød og kasser fedtet. Skær kødet i tykke eller tynde skiver og pynt med sværene.

Kilde: voresmad.dk – Landbrug & Fødevarer


Personer:


Flæskesteg
½ stk. flæskesteg med ridset svær og uden ben1 stk. flæskesteg med ridset svær og uden ben
½ stk. løg1 stk. løg
1½ stk. timiankvist3 stk. timiankviste
⅜ spsk. groft salt¾ spsk. groft salt
Peber Peber

Parmesangratinerede kartofler og jordskokker
250 g kartofler500 g kartofler
250 g jordskokker500 g jordskokker
¼ spsk. olie½ spsk. olie
7.5 g parmesan15 g parmesan
1 spsk. rasp2 spsk. rasp
½ kvist rosmarin1 kvist rosmarin
1½ kvist timian3 kviste timian

Sauce
1½ dl sky fra kødet3 dl sky fra kødet
¾ spsk. hvedemel1½ spsk. hvedemel
1 spsk. balsamico2 spsk. balsamico
½ spsk. ribsgelé1 spsk. ribsgelé
Kulør Kulør

Salat
125 g spidskål250 g spidskål
75 g hjertesalat150 g hjertesalat


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Vi bruger Cookies

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik, marketing og optimering af indhold. Når du anvender hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies. Du kan dog altid selv styre, hvilke cookies rema1000.dk skal arkivere på din enhed ved deaktivere eller aktivere forskelige typer af cookies i din browsers privatlivsinstillinger.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.