Glutenfri brunsviger


12.5 g gær25 g gær
1½ dl vand3 dl vand
½ pakke glutenfri lys brødblanding1 pakke glutenfri lys brødblanding
½ spsk. olie1 spsk. olie
1½ dl glutenfri kagecreme3 dl glutenfri kagecreme

Kagecreme
¼ stang vaniljestang½ stang vaniljestang
1½ stk. æggeblomme3 stk. æggeblommer
35 g sukker70 g sukker
10 g majsstivelse20 g majsstivelse
1.25 dl sødmælk2.5 dl sødmælk

Tilberedning

Kagecreme
I en gryde bringes mælk, korn fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang i kog. Samtidig piskes sukker og æggeblommer til det bliver lyst, næsten hvidt i en skål. I skålen med æggemassen tilsættes majsstivelse uden at der piskes. Tag vaniljestangen op af gryden og tilsæt nu vaniljemælken til skålen mens den piskes grundigt. Kom blandingen tilbage i gryden og lade det koge i omkring 1 minut eller til det skifter konsistens. Der skal piskes meget, så det ikke brænder på mens det varmes op. Tag gryden af blusset så snart cremen skifter konsistens. Stil cremen på køl med husholdningsfilm over indtil det skal bruges. Placer filmen så tæt på cremen som muligt så der undgås kondens.

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olie og brødblandingen og ælt dejen grundigt i 8-10 minutter. Fordel dejen i en bradepande, så dejen er omkring 1,5-2 cm høj. Med fingeren prikkes små huller i dejen.
Lad den hæve et lunt sted i 30-40 minutter.
Opvarm ovnen til 200 grader.

I en gryde varmes brun farin og smør til det smelter sammen, herefter tilsættes fløde og røres grundigt.
Fordel kagecremen over brunsviger bunden og hæld derefter sukkermassen over.
Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.


Glutenfri brunsviger

Tilberedning

Kagecreme
I en gryde bringes mælk, korn fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang i kog. Samtidig piskes sukker og æggeblommer til det bliver lyst, næsten hvidt i en skål. I skålen med æggemassen tilsættes majsstivelse uden at der piskes. Tag vaniljestangen op af gryden og tilsæt nu vaniljemælken til skålen mens den piskes grundigt. Kom blandingen tilbage i gryden og lade det koge i omkring 1 minut eller til det skifter konsistens. Der skal piskes meget, så det ikke brænder på mens det varmes op. Tag gryden af blusset så snart cremen skifter konsistens. Stil cremen på køl med husholdningsfilm over indtil det skal bruges. Placer filmen så tæt på cremen som muligt så der undgås kondens.

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olie og brødblandingen og ælt dejen grundigt i 8-10 minutter. Fordel dejen i en bradepande, så dejen er omkring 1,5-2 cm høj. Med fingeren prikkes små huller i dejen.
Lad den hæve et lunt sted i 30-40 minutter.
Opvarm ovnen til 200 grader.

I en gryde varmes brun farin og smør til det smelter sammen, herefter tilsættes fløde og røres grundigt.
Fordel kagecremen over brunsviger bunden og hæld derefter sukkermassen over.
Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.



Personer:


12.5 g gær25 g gær
1½ dl vand3 dl vand
½ pakke glutenfri lys brødblanding1 pakke glutenfri lys brødblanding
½ spsk. olie1 spsk. olie
1½ dl glutenfri kagecreme3 dl glutenfri kagecreme

Kagecreme
¼ stang vaniljestang½ stang vaniljestang
1½ stk. æggeblomme3 stk. æggeblommer
35 g sukker70 g sukker
10 g majsstivelse20 g majsstivelse
1.25 dl sødmælk2.5 dl sødmælk


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Vi bruger Cookies

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik, marketing og optimering af indhold. Når du anvender hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies. Du kan dog altid selv styre, hvilke cookies rema1000.dk skal arkivere på din enhed ved deaktivere eller aktivere forskelige typer af cookies i din browsers privatlivsinstillinger.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.