Glutenfri chili con carne


250 g hakket oksekød500 g hakket oksekød
150 g ungkvæg i tern300 g ungkvæg i tern
1½ spsk. olie3 spsk. olie
1 stk. løg2 stk. løg
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
1 spsk. chilipulver2 spsk. chilipulver
¾ stk. chilifrugt1½ stk. chilifrugt
½ tsk. tørret oregano1 tsk. tørret oregano
¼ l glutenfri bouillon½ l glutenfri bouillon
¼ spsk. spidskommen½ spsk. spidskommen
½ spsk. rørsukker1 spsk. rørsukker
1 dåse flåede dåsetomater2 dåser flåede dåsetomater
½ dåse tomatpuré1 dåse tomatpuré
125 g kidneybønner i dåse250 g kidneybønner i dåse
½ dåse løse majs1 dåse løse majs
revet ost revet ost
cremefraiche cremefraiche
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Olien opvarmes i en stor gryde og kødstrimlerne brunes. Jeg har i et program med Brødrene Price hørt fiffet, at man skal lade kødet ligge et lille stykke tid, til det faktisk er brunt, inden man begynder at røre rundt i det. Det skulle give en god stegeflade og samtidig undgår man at trække for meget saft og kraft ud af det under stegningen, da man holder temperaturen oppe i gryden.

Tag kødet op af gryden og brun nu det hakkede kød i samme gryde. Når det er færdigt, stilles det til side sammen med kødstrimlerne. Kom løg og hvidløg i gryden, tilsæt mere olie, hvis der er behov for det. Når løgene er begyndt at blive gyldne, kommes kødet tilbage i gryden igen.
Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré. Det anbefales, at man tilsætter 0,5 L oksebouillon. Har man ikke glutenfri oksebouillon, kan man koge 1 L vand i en time på et kraftben med løg, urter og grøntsager.
Tilsæt chilipulver, hakket frisk chili, oregano, spidskommen og rørsukker/brun farin i gryden. Rør godt rundt i blandingen og skru blusset helt ned og lad retten simre.

Kog den ganske sagt i 3 timer. Kig jævnligt til det, koger det for tørt, så tilsæt mere væske.
½ time inden servering tilsættes bønner og majs. Smag til med salt og peber. Styrken kan du skrue op ved at tilsætte mere eller mindre chili og chilipulver.
Server med revet mozzarella og cremefraiche.

Tip
Ønsker du tilbehør til retten, så kan den serveres med ris.

Glutenfri chili con carne

Tilberedning

Olien opvarmes i en stor gryde og kødstrimlerne brunes. Jeg har i et program med Brødrene Price hørt fiffet, at man skal lade kødet ligge et lille stykke tid, til det faktisk er brunt, inden man begynder at røre rundt i det. Det skulle give en god stegeflade og samtidig undgår man at trække for meget saft og kraft ud af det under stegningen, da man holder temperaturen oppe i gryden.

Tag kødet op af gryden og brun nu det hakkede kød i samme gryde. Når det er færdigt, stilles det til side sammen med kødstrimlerne. Kom løg og hvidløg i gryden, tilsæt mere olie, hvis der er behov for det. Når løgene er begyndt at blive gyldne, kommes kødet tilbage i gryden igen.
Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré. Det anbefales, at man tilsætter 0,5 L oksebouillon. Har man ikke glutenfri oksebouillon, kan man koge 1 L vand i en time på et kraftben med løg, urter og grøntsager.
Tilsæt chilipulver, hakket frisk chili, oregano, spidskommen og rørsukker/brun farin i gryden. Rør godt rundt i blandingen og skru blusset helt ned og lad retten simre.

Kog den ganske sagt i 3 timer. Kig jævnligt til det, koger det for tørt, så tilsæt mere væske.
½ time inden servering tilsættes bønner og majs. Smag til med salt og peber. Styrken kan du skrue op ved at tilsætte mere eller mindre chili og chilipulver.
Server med revet mozzarella og cremefraiche.

Tip
Ønsker du tilbehør til retten, så kan den serveres med ris.


Personer:


250 g hakket oksekød500 g hakket oksekød
150 g ungkvæg i tern300 g ungkvæg i tern
1½ spsk. olie3 spsk. olie
1 stk. løg2 stk. løg
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
1 spsk. chilipulver2 spsk. chilipulver
¾ stk. chilifrugt1½ stk. chilifrugt
½ tsk. tørret oregano1 tsk. tørret oregano
¼ l glutenfri bouillon½ l glutenfri bouillon
¼ spsk. spidskommen½ spsk. spidskommen
½ spsk. rørsukker1 spsk. rørsukker
1 dåse flåede dåsetomater2 dåser flåede dåsetomater
½ dåse tomatpuré1 dåse tomatpuré
125 g kidneybønner i dåse250 g kidneybønner i dåse
½ dåse løse majs1 dåse løse majs
revet ost revet ost
cremefraiche cremefraiche
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.