Glutenfri flettede pølsehorn


Opskrifter giver ca. 14 pølsehorn
pakke glutenfri lys brødblanding1 pakke glutenfri lys brødblanding
g gær30 g gær
ml vand360 ml vand
dl olie1 dl olie
g salt3 g salt
dl solsikkekerner1 dl solsikkekerner
dl hørfrø1 dl hørfrø
stk. glutenfri pølse14 stk. glutenfri pølse

Pensling
stk. æg1 stk. æg

Tilberedning

I en skål opløses gær i lunkent vand. Tilsæt olie, salt og hørfrø og lad det stå i 5 minutter. Tilsæt herefter brødblanding og solsikkekerner og ælt dejen grundigt. Lad dejen hæve i 60 minutter tildækket, gerne et lunt sted.

Del dejen i ca. 14 stykker og rul dem ud til en oval cirkel. Cirklen skal have samme længde som pølsen og bredden skal være så bred at der er 2 cm på hver side af pølsen når den placeres på midten. Læg pølsen midt i cirklen, fra pølsen og ud mod kanten af cirklen skæres dejen i strimler 6-7 gange ned langs pølsen. Først skæres den ene side og derefter skæres den anden side spejlvendt af første side. Det er vigtigt at snittene i dejen er overfor hinanden på hver side af pølsen. Herefter starter man på toppen med at krydse en strimmel dej over pølsen, herefter tages strimlen på modsatte side og krydses over den første. Sådan fortsættes der indtil man når bunden af pølsen sådan at dejen ligger som en fletning over pølsen.

Fortsæt til alle pølserne er svøbt i dej. Placer dem på et stykke bagepapir på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

Opvarm ovnen til 225 grader. Pensel pølsehornene med et pisket æg. Herefter bages pølsehornene i 15-20 minutter eller til de er gyldne på overfladen.

Glutenfri flettede pølsehorn

Tilberedning

I en skål opløses gær i lunkent vand. Tilsæt olie, salt og hørfrø og lad det stå i 5 minutter. Tilsæt herefter brødblanding og solsikkekerner og ælt dejen grundigt. Lad dejen hæve i 60 minutter tildækket, gerne et lunt sted.

Del dejen i ca. 14 stykker og rul dem ud til en oval cirkel. Cirklen skal have samme længde som pølsen og bredden skal være så bred at der er 2 cm på hver side af pølsen når den placeres på midten. Læg pølsen midt i cirklen, fra pølsen og ud mod kanten af cirklen skæres dejen i strimler 6-7 gange ned langs pølsen. Først skæres den ene side og derefter skæres den anden side spejlvendt af første side. Det er vigtigt at snittene i dejen er overfor hinanden på hver side af pølsen. Herefter starter man på toppen med at krydse en strimmel dej over pølsen, herefter tages strimlen på modsatte side og krydses over den første. Sådan fortsættes der indtil man når bunden af pølsen sådan at dejen ligger som en fletning over pølsen.

Fortsæt til alle pølserne er svøbt i dej. Placer dem på et stykke bagepapir på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

Opvarm ovnen til 225 grader. Pensel pølsehornene med et pisket æg. Herefter bages pølsehornene i 15-20 minutter eller til de er gyldne på overfladen.


Personer:


Opskrifter giver ca. 14 pølsehorn
pakke glutenfri lys brødblanding1 pakke glutenfri lys brødblanding
g gær30 g gær
ml vand360 ml vand
dl olie1 dl olie
g salt3 g salt
dl solsikkekerner1 dl solsikkekerner
dl hørfrø1 dl hørfrø
stk. glutenfri pølse14 stk. glutenfri pølse

Pensling
stk. æg1 stk. æg


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.