Helstegt Ibérico Presa med kryddersmør og grøntsagssauté

Personer: 2
4


½ kg Ibérico Presa1 kg Ibérico Presa
½ dl olivenolie1 dl olivenolie
½ bundt timian1 bundt timian
3 fed hvidløg6 fed hvidløg
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
Salt og peber Salt og peber

Tilbehør
125 g smør250 g smør
½ bundt persille1 bundt persille
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
1 tsk. dijonsennep2 tsk. dijonsennep
½ stk. frisk chili1 stk. frisk chili
½ bundt estragon1 bundt estragon
1 stk. porre2 stk. porrer
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
2 stk. skalotteløg4 stk. skalotteløg
1 stk. pære2 stk. pærer
½ bakke svampe1 bakke svampe
½ dl olivenolie1 dl olivenolie
50 g smør100 g smør
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Kødet krydres med salt og peber og brunes godt af på begge sider i olien.
Stilles i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 minutter med hvidløg, citron i skiver og timian. Tag derefter stegen ud og lad den stå og hvile i 15 minutter. Så bliver meget af saften i kødet.

Smørret skal være i stuetemperatur. Persillen hakkes fint og 2 fed hvidløg hakkes eller presses igennem en hvidløgspresser. Rør det sammen med smør og dijonsennep, salt og peber. Stil blandingen på køl. En halv time før brug tages den ud, så den ikke er for hård. Hvis man ønsker en anden smag, kan man erstatte eller tilføre alle de krydderurter, man ønsker.

Skær en chili i tynde skiver. Hak estragon. Skær to porrer i skiver samt 4 fed hvidløg i tynde skiver. Hak skalotteløg fint og skær pærerne i skiver. Skyl svampene.

Til grøntsagssautéen varmes olie og smør op. Tilsæt først skalotteløg og hvidløg og lad det tage en smule farve. Derefter tilsættes de øvrige ting. Sauteres i ca. 5 til 7 minutter alt efter, hvor sprøde du ønsker dine grøntsager.

Tips
Alt til denne ret kan sagtens være lavet på forhånd, så man kun lige skal lave det sidste sammen med sine nytårsgæster.

Helstegt Ibérico Presa med kryddersmør og grøntsagssauté

Tilberedning

Kødet krydres med salt og peber og brunes godt af på begge sider i olien.
Stilles i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 minutter med hvidløg, citron i skiver og timian. Tag derefter stegen ud og lad den stå og hvile i 15 minutter. Så bliver meget af saften i kødet.

Smørret skal være i stuetemperatur. Persillen hakkes fint og 2 fed hvidløg hakkes eller presses igennem en hvidløgspresser. Rør det sammen med smør og dijonsennep, salt og peber. Stil blandingen på køl. En halv time før brug tages den ud, så den ikke er for hård. Hvis man ønsker en anden smag, kan man erstatte eller tilføre alle de krydderurter, man ønsker.

Skær en chili i tynde skiver. Hak estragon. Skær to porrer i skiver samt 4 fed hvidløg i tynde skiver. Hak skalotteløg fint og skær pærerne i skiver. Skyl svampene.

Til grøntsagssautéen varmes olie og smør op. Tilsæt først skalotteløg og hvidløg og lad det tage en smule farve. Derefter tilsættes de øvrige ting. Sauteres i ca. 5 til 7 minutter alt efter, hvor sprøde du ønsker dine grøntsager.

Tips
Alt til denne ret kan sagtens være lavet på forhånd, så man kun lige skal lave det sidste sammen med sine nytårsgæster.


Personer:


½ kg Ibérico Presa1 kg Ibérico Presa
½ dl olivenolie1 dl olivenolie
½ bundt timian1 bundt timian
3 fed hvidløg6 fed hvidløg
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
Salt og peber Salt og peber

Tilbehør
125 g smør250 g smør
½ bundt persille1 bundt persille
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
1 tsk. dijonsennep2 tsk. dijonsennep
½ stk. frisk chili1 stk. frisk chili
½ bundt estragon1 bundt estragon
1 stk. porre2 stk. porrer
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
2 stk. skalotteløg4 stk. skalotteløg
1 stk. pære2 stk. pærer
½ bakke svampe1 bakke svampe
½ dl olivenolie1 dl olivenolie
50 g smør100 g smør
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Vi bruger Cookies

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik, marketing og optimering af indhold. Når du anvender hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies. Du kan dog altid selv styre, hvilke cookies rema1000.dk skal arkivere på din enhed ved deaktivere eller aktivere forskelige typer af cookies i din browsers privatlivsinstillinger.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.