Østers med agurk, grønt æble og estragon

Personer: 2
4


6 stk. store franske østers12 stk. store franske østers
½ stk. skræl fra en ½ økologisk agurk1 stk. skræl fra en ½ økologisk agurk
½ stk. grønt æble1 stk. grønt æble
1 kvist estragon2 kviste estragon
50 g cremefraiche100 g cremefraiche
15 g smør30 g smør
½ stk. Citronsaft fra ½ økologisk citron1 stk. Citronsaft fra ½ økologisk citron
Hvid peber Hvid peber

Tilberedning

Åben østersene som beskrevet på emballagen. Hæld østersene og saften derfra over i en skål. Skyl østersene i deres egen saft en ad gangen og læg dem over i en ren skål. Sigt den tilbageblevne saft over østersene gennem en finmasket sigte.

Skær tynde strimler af agurkskallen. Skær æblet i små tern (3x3 mm). Vask og snit estragonkviste. Opvarm 4 små ovnfaste skåle/dybe tallerkener ved 60 grader. Blanchér agurkestrimler i letsaltet vand i ca. 30 sekunder. (så bliver de bløde og dermed bøjelige). Østers og saft opvarmes i en gryde ved svag varme. Østersene er klar efter første opkogning, og når de har trukket sig sammen (gem østerssaften i gryden).

Østersene er nu klar til anretning. Læg 3x1 teske æbletern i hver skål, læg en østers oven på hver bunke af æbletern. Pynt herefter med 5-6 stk. agurkestrimler. Holdes varm. Østerssaften piskes sammen med creme fraiche og smør til det koger svagt. Smag til med citronsaft og peber (ingen salt, der er rigeligt af det i østersene). Få saucen til at skumme med en stavblender, og tilsæt estragon. Hæld saucen oven på hver østers og server straks.

Østers med agurk, grønt æble og estragon

Tilberedning

Åben østersene som beskrevet på emballagen. Hæld østersene og saften derfra over i en skål. Skyl østersene i deres egen saft en ad gangen og læg dem over i en ren skål. Sigt den tilbageblevne saft over østersene gennem en finmasket sigte.

Skær tynde strimler af agurkskallen. Skær æblet i små tern (3x3 mm). Vask og snit estragonkviste. Opvarm 4 små ovnfaste skåle/dybe tallerkener ved 60 grader. Blanchér agurkestrimler i letsaltet vand i ca. 30 sekunder. (så bliver de bløde og dermed bøjelige). Østers og saft opvarmes i en gryde ved svag varme. Østersene er klar efter første opkogning, og når de har trukket sig sammen (gem østerssaften i gryden).

Østersene er nu klar til anretning. Læg 3x1 teske æbletern i hver skål, læg en østers oven på hver bunke af æbletern. Pynt herefter med 5-6 stk. agurkestrimler. Holdes varm. Østerssaften piskes sammen med creme fraiche og smør til det koger svagt. Smag til med citronsaft og peber (ingen salt, der er rigeligt af det i østersene). Få saucen til at skumme med en stavblender, og tilsæt estragon. Hæld saucen oven på hver østers og server straks.


Personer:


6 stk. store franske østers12 stk. store franske østers
½ stk. skræl fra en ½ økologisk agurk1 stk. skræl fra en ½ økologisk agurk
½ stk. grønt æble1 stk. grønt æble
1 kvist estragon2 kviste estragon
50 g cremefraiche100 g cremefraiche
15 g smør30 g smør
½ stk. Citronsaft fra ½ økologisk citron1 stk. Citronsaft fra ½ økologisk citron
Hvid peber Hvid peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.