
Hvad passer vinen til?
Ofte vil et ”medspil” fungere bedst.
Er retten kraftig og smagfuld, så skal vinen også være kraftig og smagfuld. Er retten derimod let og frisk, så bør vinen også være let og frisk. Der må gerne være smagselementer, der går igen i både vin og mad.
Tilbehøret til retten har også stor betydning for valget af vin.
Er der et sødmefuldt tilbehør fra f.eks. rodfrugter er det bedst at vælge en vin, der også giver en fornemmelse af sødme og som ikke har så højt indhold af frugtsyre. Sjovt nok vil vinen fornemmes friskere i samspillet med maden og opleves mere harmonisk sammen med maden.
Derimod vil en frisk vin med et højt frugtsyreindhold i dette tilfælde fornemmes som sur.
Modsat vil en ret, hvor der f.eks. indgår syre fra citronsaft eller vineddike fungere bedst med en vin med forholdsvis meget frugtsyre. Her vil vinen fornemmes blødere og mindre syrlig i samspillet med den friske ret.
Derimod vil en vin med et lavt indhold af frugtsyre i dette tilfælde fornemmes som flad og tung.
Rødvine med et højt garvesyreindhold (tannin) fungerer godt med mørkt kød, f.eks. oksekød, fordi tannin binder protein og hjælper med til at blødgøre kødet. I det samspil, vil den tanninholdige rødvin opleves blødere og mere harmonisk end hvis vinen smages alene.
Klik på en af nedenstående ikoner ift. den mad du gerne vil servere – så viser vi vine fra vores sortiment som vil passe godt dertil.

























